Indrefilet av svin i ovn. Hvordan steke svinefilet

Indrefilet av svin surret i spekeskinke

Indrefilet av svin i ovn

La filetene hvile i minst 5 minutter før de skjæres i skiver. Krydre indrefileten med salt og pepper evt annet krydder eller marinade om du vil 2. For medium kan du ta det ut v 70 grader. Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat. Hel svinefilet på grill Ønsker du å grille indrefilet av svin, gjelder samme prinsipp som ved steking i ovn eller panne: gi kjøttet først en fin stekeskorpe ved å bruke direkte varme, før du flytter kjøttet over på indirekte varme, setter i steketermometer og lukker igjen lokket. Rull deretter baconskiver overlappende rundt fileten.

Next

Hasselback

Indrefilet av svin i ovn

Med «hasselback-metoden» ser det i tillegg fantastisk flott ut. Om du vil ha saftig svinefilet neste gang - se ferdig videoen og lær deg alt du trenger å vite for at din svinefilet aldri skal bli tørr igjen! Legg potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over litt olje og dryss på salt og urter. Tips og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Visste du at du kan langsteke indrefilet av okse? Lar potetene få steke sånn omtrent 15 min alene først. Indrefilet av svin — er et stykke mørt og godt kjøtt. Skru opp ovnen til 200 grader og stek i ytterlige 5 minutter hvis det ønskes litt ekstra stekt. Stek indrefileten på sterk varme i en stekepanne på hver side i noen få minutter for å få en litt gyllen farge. Del svinefileten nesten i 2 deler og fyll i den osten du måtte ønske.

Next

Hvordan steke indrefilet av svin i stekeovn

Indrefilet av svin i ovn

La termometeret stå i etter at du har tatt ut fileten, da vil du se hvor mye temperaturen stiger totalt. Inviter til rimelig, lettvint og god helgemat med svin indrefilet. Den oppskriften på indrefilet av svin som du får her er tilbredt i ovnen, men jeg har marinert den først. Du oppnår også noe som kalles Maillard reaksjon når kjøttet brunes, noe som gjør at stekt kjøtt smaker mye mer enn eksempelvis kokt kjøtt. Ta det så ut og ha i en kvarting med fløte i pannen.

Next

Monicas Matverden: God søndagsmiddag: Indrefilet av svin med bacon

Indrefilet av svin i ovn

Om du ikke har det, setter du gradene på 50 med et steketermometer i den tykkeste delen av filten. Gni den inn med litt salt og pepper. Liker du ikke blåmuggost eller kan du ikke få tak i fersk salvie? Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i 15-20 minutter. Legg sopp og løk tilbake og la det putre ett minutts tid. Det møre kjøttet har en mild smak som kan varieres i det uendelige. Hvis den ønskes gjennomstekt skal den holde 76 grader. Ha i potetene og la det hele surre i ca 15-20 min.

Next

Monas Kjøkkenskriverier: Indrefilet storfe sous vide

Indrefilet av svin i ovn

Mildt kjøtt med spennende smaker Svinefilet er magert kjøtt og har derfor en mild og rund smak som alle kan like. Vi har valgt blåmuggost og salvie for pikant smak og fristende aroma. Indrefileten tørkes med kjøkkenpapir, saltes og pepres, og vakumpakkes. Jeg ser at jeg ikke har spesifisert dette i innlegget, men skal oppdatere. Stek til kjernetemperaturen er rett under 80 grader.

Next

Indrefilet av svin

Indrefilet av svin i ovn

Forvarm ovnen til 140 grader 3. Så klart den har en spesiell plass hos meg, og heldigvis har han laget det mange ganger igjen. Da «lukker» kjøttet seg og blir saftig og godt. Navn Verdi pr 100 g Verdi pr porsjon Enhet Kalorier 108. Anbefaler å bruke steketermometer på kjøttet.

Next

HVA skal jeg ha som tilbehør til indrefilet av svin? Eier ikke inspirasjon i dag..

Indrefilet av svin i ovn

Tilsett gjerne også et par fedd hvitløk og en kvast oregano, timian eller rosmarin. Denne retten er kjempefin og fylle med smøroster. Steg 3: Bløtlagte trespyd på langs sørger for å holde svinefileten samlet når den stekes. Hel indrefilet i stekeovn Steker du svinefilet i ovn har du full kontroll på kjernetemperaturen, og dermed også over resultatet. Fileten er klar når steketermometer viser 70 gr.

Next

Monicas Matverden: God søndagsmiddag: Indrefilet av svin med bacon

Indrefilet av svin i ovn

De herlige sprø potetene, skåret i tynne skiver som en slags stående vifte? Nederst på siden finner du en tabell over kjernetemperaturen. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Brun fileten raskt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Denne teknikken fungerer på mer enn poteter og svinefiletens lange og jevne form gjør at den passer ideelt! Indrefilet av svin surret i bacon eller en god skinke, servert med store potetbåter til og en knallgod kremet saus med sopp og løk.

Next